We kennen het allemaal: die overvolle paasbrunch, de chocolade-eitjes en al die verleidelijke snacks die je niet kan weerstaan. Maar dát gaan we dit jaar anders doen!
We vieren Pasen met gezondere brunch- en snackopties die niet alleen lekker zijn, maar waar je je ook goed bij voelt. Deze vrolijke en voedzame recepten geven je alles wat je wilt: smaak, gezelligheid én geen spijt. Lees verder voor een paasfeest met de perfecte balans!
Mini groentemuffins
Ingrediënten: 8 eieren, 1 grote courgette, 2 wortels, 1 paprika en 3 eetlepels geraspte kaas.
Zo maak je het: Snijd alle groenten in kleine stukjes, klopt de eieren los in een bak en voeg de gesneden groenten toe. Mix goed door elkaar verdeel het over 8 muffinvormpjes. Verdeel de kaas over de muffins. Zet de muffins in een voorverwarmde oven (200 graden) 18 minuten. Even af laten koelen. Tip; je kan deze ook een dag van tevoren maken. Zet ze dan, nadat ze zijn afgekoeld, in de koelkast!
Volkoren wraps met humus en rauwkost
Ingrediënten: 6 middelgrote volkorenwraps, 1 bakje humus (smaak is eigen keuze) en een mix van rauwkost (denk aan wortel, rode kool, uitjes etc.).
Zo maak je het: Besmeer de wraps met 1 eetlepel humus per wrap, verdeel de rauwkost over de zes wraps, rol ze op en snijdt elke wrap in drie stukken. Serveer op een leuk bord!
Kleurrijke groentefriet met yoghurtdip
Ingrediënten; 2 wortels middelgroot, 2 komkommers, 2 paprika’s. 150 gram Griekse yoghurt, knoflookpoeder en citroensap.
Zo maak je het: snij de groenten in reepjes en verdeel deze over 3 glazen zodat ze rechtop staan. Maak vervolgen in een ander bakje de dip door de Griekse yoghurt, 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel knoflook te mengen. Lekker en gezond! Tip; mocht je de dip te pittig vinden voeg dan wat yoghurt toe.
Paasfruitspiesjes
Ingrediënten; 1 bak druiven, 400 gram aardbeien, 1 mango, 2 bananen en satéprikkers.
Zo maak je het: was de groenten en snijd de groenten in stukjes zodat je ze kan rijgen aan saté prikkers. Snelle, makkelijke snack!
Volkoren bananenpannenkoekjes
Ingrediënten: 2 rijpe bananen, 1 ei, 100 gram havermout.
Zo maak je het; prak de bananen en voeg vervolgens het ei en 100 gram havermout toe. Maak kleine pannenkoekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin. Serveer met fruitspread en poedersuiker (ja dat is prima, dat heet balans😉)
Kikkererwtensalade in slablaadjes
Ingrediënten: 1 blik kikkererwten, 1 komkommer, 3 tomaten, 2 rode uien, verse peterselie, 1 krop sla, 4 gekookte eieren en zero mayonaise
Zo maak je het: mix in een kom de gesneden komkommer, tomaat, rode ui en verse peterselie met de kikkererwten goed door elkaar. Pel de gekookte eieren en snij deze in stukken. Voeg deze toe aan de groenten mix. Voeg op het laatste 4 eetlepels zero mayonaise toe en mix het goed door elkaar. Serveer in een slablad als ‘bootje’.
Appelringen met pindakaas en pure chocolade
Ingrediënten: 2 appels, 40 gram 100% pindakaas, 50 pure chocolade, 20 gram noten en kokosrasp.
Zo maak je het: Hak de nootjes in kleine stukjes. Snijd de appel in dikke ringen en besmeer met pindakaas, smelt ondertussen in de magnetron of in een pannetje de chocolade. Leg de appelschuiven op een bord en drizzle de gesmolten pure chocolade erover. Top met wat nootjes of kokos de ringen af. Tip; geen fan van appel? Banaan is ook een top combi!
Yoghurt met fruit & noten
Ingrediënten: 500 gram yoghurt (mager of vol, keuze is aan jou), 400 gram aardbeien, 2 grote bananen, 250 gram bosbessen uit de diepvries, 1 theelepel maïzena.
Zo maak je het:
Ontdooi de bosbessen in de magnetron of pannetje en voeg de maïzena toe. Schep tussendoor een aantal keren om. Laat de bosbessen afkoelen, snij ondertussen de rest van het fruit in kleine stukjes. Verdeel de bosbessen over vier glazen. Voeg vervolgens de yoghurt toe en top af met de rest van het fruit.
Komkommerrolletjes met humus
Ingrediënten: 1 komkommer en zuivelspread
Zo maak je het:
Snijd dunne lange plakken komkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Besmeer met de zuivelspread en rol op. Fris, romig en knapperig!
Gezonde groente-omelet met spinazie, tomaat, paprika en ui, snel te maken en boordevol voedingsstoffen
Ingrediënten; 4 eieren, 2 handen verse spinazie, 2 tomaten, 1 paprika en 1 rode ui
Zo maak je het: Snij de tomaten, paprika en uit in stukjes. Kluts de eieren in een bakje, voeg de spinazie en de groenten toe. Bak op middelhoog vuur – eet smakelijk!